2.1 Normen voor goed bestuur – toepassing en naleving (gedrags)codes
Normen voor goed bestuur en gedragscodes vormen een belangrijk kader voor de RHOGO om verantwoord en transparant te opereren. Effectieve toepassing en naleving van deze normen en codes dragen bij aan onze ethische bedrijfscultuur, versterken het maatschappelijk vertrouwen en leiden tot betere prestaties op de lange termijn.
1. Commitment van de leiding
- De top van de organisatie toont zichtbaar commitment aan de naleving van normen voor goed bestuur en gedragscodes.
- Dit commitment wordt gecommuniceerd aan alle medewerkers en stakeholders.
- De leidinggevende functies worden ingevuld door personen die de normen en waarden van de organisatie uitdragen.
2. Bewustwording en training
- Alle medewerkers worden geïnformeerd over de normen voor goed bestuur en gedragscodes die binnen de organisatie gelden.
- Er worden trainingen en workshops georganiseerd om medewerkers te helpen de normen en codes te begrijpen en toe te passen in hun dagelijkse werk.
- Regelmatige updates en herinneringen zorgen ervoor dat de normen en codes top of mind blijven.
3. Implementatie van procedures
- Duidelijke procedures worden ontwikkeld om de naleving van de normen voor goed bestuur en gedragscodes te borgen.
- Deze procedures omvatten onder andere:
- Processen voor het melden van misstanden.
- Beoordeling van belangenconflicten.
- Duidelijke richtlijnen voor het omgaan met stakeholders.
- De procedures worden regelmatig geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.
4. Continue verbetering
- De toepassing en naleving van normen voor goed bestuur en gedragscodes is een voortdurend proces.
- Regelmatige evaluaties en herzieningen zorgen ervoor dat de procedures en richtlijnen up-to-date blijven en effectief zijn.
- Betrekken van medewerkers en stakeholders in het evaluatieproces is cruciaal voor continue verbetering.
De RHOGO hanteert de Governancecode Zorg 2022. Deze is op 1 januari 2022 in werking getreden. De code bevat richtlijnen en principes voor goed bestuur en toezicht in de Nederlandse gezondheidszorgsector. De focus ligt op het bevorderen van transparantie, verantwoording en kwaliteit van bestuurlijke processen binnen zorginstellingen.
Belangrijke wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (2017) zijn:
- Versterkte focus op integriteit: De code stelt strengere eisen aan het omgaan met belangenverstrengeling.
- Meer aandacht voor de rol van de raad van commissarissen: De RvC heeft nu expliciet de taak om toezicht te houden op de naleving van de code.
- Nieuwe bepalingen over risicomanagement: Zorginstellingen moeten nu een formeel risicomanagementproces implementeren.
- Verduidelijking van de rol van de medische staf: De medische staf heeft nu een medeverantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de zorg.
Naast de Governancecode Zorg 2022 zijn er ook andere relevante normenkaders voor de zorgsector, zoals:
- De Wet Zorg en Veiligheid: Deze wet stelt eisen aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
Om voor alle burgers in het Gooi en Omstreken - nu en in de toekomst - goede huisartsenzorg te borgen, ondersteunen en ontzorgen wij als partner onze huisartsen.
2.2 Samenstelling en bezoldiging raad van bestuur/ directie
De RHOGO Holding BV staat onder leiding van een tweehoofdige directie; René Batenburg heeft de portefeuille medische zaken en Jacky Stuifmeel de portefeuille bedrijfsvoering. De portefeuilles zijn als volgt verdeeld:
Nevenfuncties:
René Batenburg heeft als nevenfunctie:
- Huisarts WGC Huizen
Jacky Stuifmeel heeft als nevenfuncties:
· Lid raad van commissarissen Meesterwerk Zwolle
· Toezichthoudend bestuurder Stuifmeel Beheer BV
In het verslagjaar waren geen maatregelen nodig om belangenverstrengeling te voorkomen.
Informatie over de bezoldigingen van de directie is opgenomen in de toelichting van de geconsolideerde jaarrekening RHOGO Holding BV 2023.
Naast deze bezoldigingen heeft de directie geen andere vergoedingen of geschenken ontvangen.
2.3 Samenstelling, bezoldiging en werkwijze raad van toezicht
RHOGO Reglement Raad van Commissarissen: zie download Regelement honorering Raad van Commissarissen: zie download
Informatie over de bezoldigingen van de raad van commissarissen is opgenomen in de toelichting van de geconsolideerde jaarrekening RHOGO Holding BV 2023.
Naast deze bezoldigingen heeft de raad van commissarissen geen andere vergoedingen of geschenken ontvangen.
De werkwijze van de raad van commissarissen staat uitgebreid beschreven in het verslag raad van commissarissen RHOGO Holding BV 2023.
De regionale huisartsenorganisatie RHOGO borgt voor alle burgers in het Gooi en Omstreken goede huisartsenzorg voor nu en in de toekomst.
2.3 Toepassing Governancecode Zorg 2022
Hieronder wordt aangegeven hoe invulling wordt gegeven aan de zeven principes van de Governancecode Zorg 2022.
Samenwerkingsverbanden, belangenverstrengeling en professionele medezeggenschap.
Als bepaalde principes alternatief (ten opzichte van hetgeen in de code staat beschreven) worden ingevuld, wordt de motivering hiervoor aangegeven. (comply and explain).
2.4.1. Goede zorg
De regionale huisartsenorganisatie RHOGO borgt voor alle burgers in het Gooi en Omstreken goede huisartsenzorg voor nu en in de toekomst. Wij stellen onze huisartsen en hun werkplezier centraal, zodat de huisartsen de best mogelijke zorg kunnen leveren. Om voor alle burgers in het Gooi en Omstreken - nu en in de toekomst - goede huisartsenzorg te borgen, ondersteunen en ontzorgen wij als partner onze huisartsen. Wij helpen hen om te blijven innoveren. Vanuit deze innovatiekracht zetten wij ons met elkaar in voor toekomstbestendige huisartsenzorg. Dat betekent; de juiste zorg, voor de juiste patiënt op de juiste plek.
Dit bereiken wij door huisartsen te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering, de huisartsenzorg inhoudelijk en organisatorisch te innoveren, ons in te zetten voor wijkgerichte multidisciplinaire samenwerking en de verbindende schakel binnen ons regionetwerk te zijn.
Zo zorgen wij er met elkaar voor dat de juiste patiënt in de wachtkamer van de huisarts plaatsneemt, zodat de huisarts zijn primaire taak kan uitoefenen: de beste zorg leveren
2.4.2. Waarden en normen

1. Artefacten en symbolen - Onderling zijn de medewerkers open, informeel en heerst er een warme familiaire sfeer. Er is oog voor het individu en ruimte voor persoonlijke aspect (privéleven). Vanuit het personeelsbeleid staan draaglast en draagkracht van de medewerkers centraal. Er wordt waarde gehecht aan intercollegiale sociale contacten zoals bij de lunch en borrels en daarnaast wordt er aandacht besteed aan mijlpalen. Door de sterke groei van de organisatie bestaat het risico dat hier verandering in komt. De komst van het intranet moet de verbinding tussen collega’s ondersteunen en faciliteren.
2. Waarden en normen - Er is bij de RHOGO een bescheiden, dienstbare en lerende cultuur (waarden). Werken aan het gezamenlijke doel - centraal stellen van de huisartsen (leden) en hun werkplezier, zodat zij de beste zorg kunnen leveren – staat in alles voorop en is leidend bij de werkzaamheden (normen). Hierin wil de organisatie zich continue blijven verbeteren. 3. Veronderstellingen - Medewerkers zijn verzorgend en loyaal richting de huisartsen (en collega’s), maar hebben niet altijd oog voor eigen / interne behoeftes. Het aangeven van grenzen ligt niet altijd in de natuur van de medewerkers, waardoor er een hoog ervaren werkdruk kan ontstaan. De focus op goede en efficiënte interne samenwerking (tussen de BV’s) heeft hierdoor ook niet altijd op de eerste plek gestaan, maar heeft nu een prominentere focus gekregen binnen de RHOGO organisatie breed.
Kernwaarden RHOGO Deskundigheid, verbindend, servicegericht en innovatief zijn kernwaarden die belangrijk zijn voor onze organisatie. Deze kernwaarden dragen bij aan het succes van de RHOGO.
Deskundigheid: bijdragen aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige toekomstbestendige eerstelijnszorg.
Verbindend: het opbouwen van sterke relaties met de huisartsen, zorgverzekeraars en onze stakeholders
Servicegericht: het creëren van een positieve ervaring door de huisartsen
Innovatief: het blijven groeien en de ambitie om te verbeteren
Onze waarden en normen vormen de basis voor de gedragsregels welke wij bij de RHOGO hanteren. In hoofdstuk 3.5 is te lezen hoe wij deze gedragsregels hebben geformuleerd en naleven.
Vertrouwenspersoon Wanneer een werknemer ongewenst gedrag binnen de organisatie ervaart of opmerkt, heeft deze recht op een vertrouwenspersoon. De RHOGO heeft een vertrouwenspersoon aangesteld voor haar werknemers. De vertrouwenspersoon vervult een ondersteunende en adviserende rol. Het belangrijkste aspect van de vertrouwenspersoon is het waarborgen van de anonimiteit van zowel de werknemer als de werkgever.
Peersupportteam De kans bestaat dat je als huisarts te maken krijgt met een medisch incident, in de dag-praktijk of op de HAP. Zo’n onverwachte gebeurtenis stelt de weerbaarheid op de proef. Daarom is een goede ondersteuning en een luisterend oor na zo’n incident essentieel voor een goede verwerking.
Vanuit de RHOGO zijn tien collega huisartsen getraind dit luisterend oor te bieden. Daarnaast hebben zij kennis van de invloed van acute en chronische stress op het professioneel functioneren, kennen zij de Gedragscode Openheid Medische Incidenten en zijn er tijdens de trainingen verschillende gesprekstechnieken geoefend. Zij kunnen betrokkenen ook voorbereiden op wat er wordt verwacht in de verschillende procedures.
Klokkenluiderregeling: zie download
“Elkaar kennen” is belangrijke voorwaarde om de onderlinge samenwerking continue te verbeteren.
2.4.3 Invloed belanghebbenden
De stakeholders van de RHOGO zijn in de eerste plaats de leden (huisartsen). Zij bepalen waar de RHOGO voor staat en welke taken hieruit voortvloeien. Dit wordt gedaan via de Algemene Ledenvergadering (ALV) die vier keer per jaar bij elkaar komt. Van daaruit worden taken gedelegeerd aan het bestuur van de vereniging. Het bestuur wordt voor verschillende onderwerpen ondersteund door structurele en tijdelijke commissies en werkgroepen.
Om samen te werken aan de gezonde samenleving in de regio Gooi en Vechtstreek is Gezond Gooi opgericht. Onze gezamenlijke missie is om de professionele zorg en ondersteuning beschikbaar te houden voor degenen die deze zorg werkelijk nodig hebben.
Huisartsen met de samenwerkingspartners uit de wijk, de fysiotherapeuten, diëtisten en apothekers, maar ook de medisch specialisten, ouderenzorgorganisaties, de geestelijke gezondheidszorg, zorgverzekeraars, gemeenten en informele zorg, welzijnsorganisaties en inwoners werken hierin allemaal samen.
Het Medisch Coördinerend Centrum (MCC) is een samenwerkingsverband tussen huisartsen van de RHOGO en medisch specialisten van Tergooi. Het MCC is als intermediair de bindende factor tussen deze zorgprofessionals. Dit draagt primair bij aan kwaliteitsverbetering in de samenwerking tussen de huisartsen en Tergooi. Het doel is om vanuit het perspectief van de patiënt eenduidige en samenhangende zorg te organiseren en daarmee de kwaliteit en continuïteit van zorg in het zorgcontinuüm van medisch specialistische - en huisartsenzorg te optimaliseren. “Elkaar kennen” is belangrijke voorwaarde om de onderlinge samenwerking continue te verbeteren. Het MCC is daarom tevens een kennismakings- en uitwisselingsplatform. Vlot in ’t Gooi is een netwerk van huisartsen, medisch specialisten en specialisten ouderenzorg (SO’s). Het doel van Vlot in ’t Gooi is om elkaar beter te leren kennen en intensiever met elkaar te gaan samenwerken, zodat wij kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden met zo min mogelijk organisatorische knelpunten.
Huisartsen en medewerkers van Tergooi MC kunnen transmurale incidenten in onze regio melden. Het belangrijkste uitgangspunt ervan is het stimuleren van een OPEN - cultuur: wij melden niet ‘over’ maar ‘met’ elkaar met als voornaamste doel om processen te verbeteren.
Er zijn vier coördinatoren: twee vanuit Tergooi MC en twee (Robert van ’t Land en Mariska Rietman) vanuit de RHOGO. De coördinatoren behandelen de melding, doen een risicoanalyse, indien nodig een oorzakenanalyse en maken verbetervoorstellen die zij bespreken met de betrokkenen. De RHOGO heeft geen eigen cliëntenraad. De RHOGO is daarover in gesprek met TerGooi om hierin gezamenlijk op te trekken. Het idee is om binnen de regio Gooi en Omstreken een gezamenlijke regionale cliëntenraad in te richten. Gesprekken hierover lopen. De RHOGO valt wettelijk niet onder de plicht van een ondernemingsraad. De afgelopen 3 jaar heeft de RHOGO een enorme groei doorgemaakt in omzet en medewerkers. Daarom is besloten om een personeelsvertegenwoordiging in te gaan richten. Dit staat als één van de te realiseren doelen in 2024 op de agenda.
2.4.4 Inrichting governance
De raad van bestuur en de raad van toezicht zijn ieder vanuit hun eigen rol verantwoordelijk voor de governance van de zorgorganisatie.
2.4.5 Goed bestuur
Wijze van Besturing zie: ook 1.2.1 en het verslag raad van commissarissen RHOGO Holding BV 2023

De RHOGO Holding bv staat onder leiding van een tweehoofdige directie die in duaal leiderschap verantwoordelijk is voor de activiteiten binnen de holding en haar drie dochtermaatschappijen. Eigenaar van de holding is de HCGO die een algemene ledenvergadering kent en vertegenwoordigd wordt door het huisartsenbestuur (bestuur). De Raad van Commissarissen is de interne toezichthouder die toezicht houdt op het beleid, de strategie, de financiële situatie, de risicobeheersing en de naleving van wet- en regelgeving van de onderneming.
De RHOGO kent een meerjarenstrategisch plan. Het huidige plan liep tot en met 2023. Het nieuwe strategische plan loopt van 2024 – 2026 en is door de directie in 2023 opgesteld in nauwe samenspraak met managementteam en bestuur en door de RvC vastgesteld. Het korte termijnbeleid is een afgeleid van het meerjarenplan waarbij het uitgangspunt de kwaliteit van zorg aan de cliënt centraal staat in relatie tot het ondersteunen van onze huisartsen in de regio bij het verlenen van goede eerstelijnszorg.
De RHOGO kan deze taken alleen succesvol uitvoeren met bevlogen medewerkers en professionals. Om bevlogen medewerkers en professionals te binden en te boeien is het voeren van een professioneel human resource beleid een vereiste. De RHOGO doet er alles aan om een prettige werksfeer te creëren met goede arbeidsvoorwaarden waarin ruimte voor de medewerkers is om een goede werk- privé balans te creëren. Er wordt veel aandacht besteed aan de interne communicatiekanalen om alle medewerkers en professionals te informeren over de ontwikkelingen binnen het strategische beleid en te zorgen dat zij aangehaakt zijn en aangehaakt blijven. Dat zij weten wat er van hun verwacht wordt en dat zij ruimte hebben voor hun inbreng in het geheel en ook merken dat hun inbreng opgepakt wordt.
Beheersen van de risico’s De RHOGO kent net als iedere organisatie diverse risico’s. Deze risico’s kunnen de doelstellingen van de RHOGO beïnvloeden zoals de kwaliteit van de zorg, de efficiency van de zorgverlening, de reputatie van de RHOGO en de financiële positie van de RHOGO.
De RHOGO is een jonge organisatie die in korte tijd enorm veel taken en projecten erbij heeft gekregen. Met name de medisch inhoudelijke taken zijn goed ingebed in risicomanagement systemen waarbij de identificatie, analyse en beheersing van risico’s goed gestroomlijnd is zoals bij de Huisartsen Spoedpost. Het interne controle systeem die de betrouwbaarheid van de informatievoorziening en de naleving van wet- en regelgeving te waarborgen staat nog in de kinderschoenen. Op dit onderdeel loopt een groot verbetertraject waar in 2023 grote stappen zijn gezet om tot een effectief en efficiënt intern controle systeem te komen. Daarbij wordt ook mee genomen de naleving van interne regels en procedures te waarborgen.
Vastlegging besluitvorm Periodiek worden potentiële risico’s die de doelstellingen van de RHOGO kunnen binvloeden besproken tussen het managementteam en de directie. Er wordt daarbij gekeken naar interne en externe factoren die de risico’s kunnen veroorzaken. Er vindt dan een beoordeling plaats van de waarschijnlijkheid en impact van de risico’s. Vervolgens worden er passende beheersmaatregelen getroffen.
De directie bespreekt de uitkomsten met het bestuur en de RvC tijdens vaste momenten gedurende het jaar. Afhankelijk van de aard en omvang van de gesignaleerde risico’s wordt het bestuur en RvC ook tussentijds geïnformeerd en zo nodig om advies gevraagd als het om risico’s met grote impact gaat. De overleggen tussen directie bestuur en RvC worden schriftelijk vast gelegd.
De RHOGO kan deze taken alleen succesvol uitvoeren met bevlogen medewerkers en professionals
2.4.6 Verantwoord toezicht
Vanuit het bestuurlijke perspectief is de RvC van essentieel belang voor de borging van de kwaliteit, efficiency en continuïteit van de RHOGO. De RvC houdt toezicht op de strategie en prestaties van de RHOGO en de interne beheersings- en controlesystemen. Dit toezicht behelst de volgende aspecten:
Strategie:
- De RvC beoordeelt de strategische visie en doelstellingen van de RHOGO en evalueert de voortgang en effectiviteit van de strategie
- De RvC bespreekt met de directie de strategische risico's en kansen en adviseert over de te nemen stappen
- De RvC bewaakt de naleving van de missie en visie van de RHOGO
- De RvC evalueert strategische beslissingen op hun mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid
Prestaties:
- De RvC monitort de prestaties van de RHOGO op basis van relevante KPI's, zoals kwaliteit van zorg, efficiency en financiële gezondheid
- De RvC bespreekt de prestaties met de directie en evalueert de voortgang ten opzichte van de gestelde doelstellingen
- De RvC adviseert de directie over prestatieverbetering en het optimaliseren van de bedrijfsvoering
Interne beheersings- en controlesystemen:
- De RvC beoordeelt de werking van het risicomanagementsysteem en evalueert de effectiviteit van de risicobeheersing en interne controle
- De auditcommissie van de RvC bespreekt met de directeur bedrijfsvoering de interne control bevindingen uit de managementletter en adviseert over verbeteringen
- De RvC bewaakt de naleving van wet- en regelgeving en de interne regels en procedures
Meerwaarde: De RvC draagt op diverse manieren bij aan de waarde van de RHOGO:
- Onafhankelijk toezicht: De RvC biedt een onafhankelijke blik op de strategie, prestaties en het risicomanagement van de RHOGO
- Advisering: De RvC adviseert de directie over diverse aspecten van de RHOGO, zoals strategie, prestaties, risicobeheersing en interne controle
- Kwaliteitsborging: De RvC draagt vanuit de kwaliteitscommissie bij aan de borging van de kwaliteit van zorg, de efficiency van de bedrijfsvoering en de continuïteit van de RHOGO
- Vertrouwen: De RvC draagt bij aan het versterken van het vertrouwen van stakeholders in de RHOGO
Het toezicht door de RvC is een cruciaal aspect van de good governance van de RHOGO. De RvC draagt bij aan de kwaliteit, efficiency, continuïteit en het vertrouwen in de RHOGO door toezicht te houden op de strategie, prestaties en risicomanagement.
Zie ook het RvC verslag 2023.
De talenten motivatie analyse (TMA) methode is een evaluatiemethode die wordt gebruikt om kandidaten te identificeren en ontwikkelen op basis van competenties, vaardigheden en natuurlijke talenten.
2.4.7 Continue ontwikkeling
Sinds 2023 kent de RvC een remuneratiecommissie. Dit is een onafhankelijke commissie binnen de RHOGO die verantwoordelijk is voor het adviseren van de RvC over de beloning van de directie. De taken van de remuneratiecommissie omvatten:
1. Ontwikkelen en voorstellen van het beloningsbeleid:
- De commissie ontwikkelt en evalueert het beloningsbeleid voor de bestuurders, inclusief de structuur van de beloning en de criteria die worden gehanteerd voor de toekenning van beloningen
- Het beloningsbeleid dient in overeenstemming te zijn met de missie, visie, strategie en waarden van de organisatie, alsook met de relevante wet- en regelgeving. Voor de RHOGO is dit de wet normering topinkomens
- De commissie neemt hierbij de belangen van de stakeholders, zoals aandeelhouders, medewerkers en cliënten, in acht
2. Beoordelen van de prestaties van de bestuurders:
- De commissie beoordeelt de prestaties van de directie op basis van vooraf vastgestelde criteria, die gekoppeld zijn aan de strategische doelstellingen van de organisatie
- De beoordeling kan plaatsvinden op basis van individuele en/of collectieve prestaties
- De commissie bespreekt de prestaties met de bestuurders en geeft hun feedback
3. Voorstellen van de beloning van de bestuurders:
- De commissie adviseert de RvC over de hoogte van de beloning van de individuele bestuurders, op basis van hun prestaties en de algemene beloningsstructuur
- De commissie neemt hierbij de marktconforme beloning voor vergelijkbare functies in andere organisaties in acht
- De commissie motiveert haar voorstel aan de RvC
4. Toezicht op de naleving van het beloningsbeleid:
- De commissie bewaakt de naleving van het beloningsbeleid en rapporteert hierover aan de RvC
- De commissie kan de RvC adviseren om sancties te nemen indien het beloningsbeleid niet wordt nageleefd
5. Samenstelling van de remuneratiecommissie:
- De remuneratiecommissie bestaat uit de voorzitter van de RvC en de voorzitter van het huisartsen bestuur
- De leden van de commissie dienen te beschikken over kennis en expertise op het gebied van beloning, corporate governance en de sector waarin de organisatie opereert
- De commissie wordt geleid door de voorzitter van de RvC
6. Werkwijze van de remuneratiecommissie:
- De remuneratiecommissie vergadert periodiek en bespreekt de relevante agendapunten, zoals het beloningsbeleid, de prestaties van de bestuurders en de hoogte van hun beloning
- De commissie kan externe adviseurs inschakelen om haar te ondersteunen bij haar werkzaamheden. In 2023 is een externe bureau ingehuurd die de selectieprocedure heeft begeleid voor het aantrekken van een directie lid bedrijfsvoering. Daarnaast heeft een extern bureau beide directieleden een zogenaamde TMA-analyse assessment afgelegd en de commissie geadviseerd over mogelijke ontwikkel trajecten
- De commissie rapporteert haar bevindingen en adviezen aan de RvC
Belang van de remuneratiecommissie:
- De remuneratiecommissie draagt bij aan een transparante en verantwoorde beloning van de bestuurders
- De commissie zorgt ervoor dat de beloning in overeenstemming is met de prestaties van de bestuurders en de belangen van de stakeholders
- De commissie draagt bij aan goed bestuur en corporate governance

In oktober 2023 heeft er onder begeleiding van een extern bureau een zelfevaluatie plaats gevonden van RvC, bestuur en directie waarbij vooral gekeken werd naar ieders positie en het samenspel daarbinnen. De uitkomsten zijn vastgelegd en besproken en er is een actielijst en afsprakenlijst uit voortgekomen.
In 2023 hebben beide directieleden een assessment doorlopen volgens de zogenaamde TMA-methode. De talenten motivatie analyse (TMA) methode is een evaluatiemethode die wordt gebruikt om kandidaten te identificeren en ontwikkelen op basis van competenties, vaardigheden en natuurlijke talenten. De TMA bestaat uit 22 drijfveren, 44 talenten, 23 resultaatsgebieden en 53 competenties. De TMA geeft inzicht in de relatie tussen talenten en competenties. Daarnaast heeft de directie als team een teamrapportage doorlopen om te inventariseren hoe de directie als team functioneert. Uit het teamoverzicht van de drijfveerscores valt op dat de tweehoofdige directie verschillend genoeg scoort om elkaar aan te vullen en voldoende overeenkomsten heeft om elkaar aan te voelen.
Scholing- en ontwikkelingsprogramma Raad van Commissarissen:
De RvC is lid van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ). Vanuit die vereniging krijgen wij jaarlijks scholingen aangeboden die mogelijk maken dat wij onszelf in onze toezichthoudersrol verder ontwikkelen.
Zie download.